Søg en ungarbejder – uden at det bliver for dyrt

Sponsoreret indhold:

Specielt efter Covid-19 pandemien blev det klart for enhver, i hvor høj kurs ungarbejdere er på det danske jobmarked. Brancher indenfor oplevelsesøkonomien skulle virkelig ud af starthullerne for at tiltrække ung arbejdskraft.

Specielt var restaurantions- og hotelbranchen hårdt ramt. Det var svært at finde alt fra opvaskere til tjenere og bartendere. Men som i de fleste tilfælde, så fandt man også en løsning på det problem. Mange virksomheder og kæder søgte nemlig mod jobportalerne, som har de unge og de studerende som målgruppe. 

Fra Ungarbejde.dk lyder det, at antallet at jobopslag er steget signifikant målt i forhold til perioden før coronakrisen. Der er reelt tale om en sand eksplsion, i ordets bedste betydning. 

Så hvad koster det at få unge ansøgere i dagens Danmark?

Vælger man mund til mund metoden, er det selvfølgelig gratis. Men det er ikke altid, at denne metode virker. For kender man en ung medarbejder i sin omgangskreds – og får man de bedste medarbejdere på denne måde. Det er det store spørgsmål.

Vælger man at bruge Facebook, så kan man lave en segmentering, og dermed gå målrettet efter de unge i eksempelvis alderen 15-24 år, men problemet kan være, at de unge kun er på Facebook på grund af FOMO (fear of missing out) – ikke fordi de unge reelt søger et job.

Den tredje og mest udbredte form for tiltrækning af ung arbejdskraft er via jobportaler. Her kan du finde elever, ungarbejdere og unge, der holder sabbatår.