Få styr på tallene, når du skal starte virksomhed

Sponsoreret indhold:

Der er mange tal at holde styr på, når man starter egen virksomhed. Der er mange forskellige services og programmer, der kan hjælpe dig med at holde styr på tallene. Der er nogle forskellige budgetter, som er gode at have styr på fra start. Dem introducerer vi til her.

Der er intet farligere for en virksomhed end rod i økonomien. Der skal bare være styr på tallene. Det er derfor, det er så vigtigt at lægge gode og realistiske budgetter. Her er de tre budgetter, som du bare skal have styr på. Når du har lagt dem, så har du en rimelig klar idé om, hvad du kan forvente af både indtægter og udgifter for perioden.  

Driftsbudget

Det første er et driftsbudget. Faste udgifter, variable udgifter og indtægter. Hvad koster det at drive din virksomhed på daglig basis. Hvordan hænger indtægter og udgifter sammen i forhold til drift? Det kan for eksempel være, at man driver en webshop. Her vil en driftspost være forsendelse og fragt versus indtjening på salg. Hvis man leder efter en billig løsning for erhverv, så kan man blandt andet bruge DAO fragt.

Det er selvfølgelig også her, at du skal regne løn, husleje og alle andre faste omkostninger ind i et budget. Det er vigtigt at huske, at når der er tale om et driftsbudget, så skal der være ekstra rum til uforudsete udgifter. Det er typisk her, der er flest af dem.

Etableringsbudget

Du skal også have styr på budgettet for selve etableringen af dit firma. Hvad koster det at starte op? Disse udgifter skal du være sikker på, at du kan dække. Sørg for at have den rigtige finansiering til opstarten af din virksomhed fra starten af.  Det kan bære opsparing, lån, køb eller måske en kombination af alle de nævnte. Det er meget vigtigt at få en god start på virksomhedseventyret.

Likvideringsbudget

Det sidste budget er et likvideringsbudget. Det handler om, hvordan dine udgifter og indkomst tidsmæssigt falder i forhold til hinanden. Det kan være et svært budget at lægge især i starten, men det er vigtigt. Det kan være, der er et stort tidsmæssigt spænd mellem udgiften og indtægter, og det skal du have regnet ind i budgettet for perioden. Hvis du laver et godt likvideringsbudget, vil du vide, hvor meget du skal have opsparet for at komme igennem den mellemliggende periode.