Er det dyrt at lave influencer marketing?

Sponsoreret indhold:

Influencer marketing fylder rigtig meget i nyhedsdækningen og på de sociale medier, så det er helt naturligt at spørge sig selv om – om det også er noget jeg skal bruge, hvis jeg har en webshops eller en fysiske forretning.

For at skabe et godt beslutningsgrundlag, vil vi her se på hvad influencer marketing koster – og den værdi, som influencer marketing kan skabe for din forretning.

Begynder vi med hvilken værdi, som denne form for online markedsføring kan skabe for din virksomhed, så kommer vi frem til en række punkter:

  1. Indhold kan genbruges
  2. Influenceren kan skal brand awareness
  3. Der kan skabes salg via influenceren
  4. Du kan opnå flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev, eller til dine events

Og listen fortsætter, for der er en lang række fordele ved at lave influencer marketing. Men man skal selvfølgelig have tiden og lysten til at lave social media marketing.

Omvendt, hvis man har en forrentning enten fysisk eller online – eller måske begge dele – så kan det være en god idé, også at se på, hvad konkurrenterne gør. 

Laver din konkurrent allerede influencer marketing, og du ikke gør, så gælder det bare om at komme igang hurtigst muligt, så konkurrenten ikke sider med alle de god e kort på hånden.

Hvis dine konkurrenter ikke laver denne form for digital markedsføring, så kan du få en konkurrencemæssig fordel, ved at være den første, der går igang. 

Så resultatet er, at der er en høj værdiskabelse, og det gælder om at komme igang  hurtigst muligt.

Men det er selvfølgelig også vigtigt at vide, hvad et influencersamarbejde koster, før du går igang. 

Prisen kan afhænge af forskellige ting:

Hvor mange følgere har influenceren?

Er det attraktivt at samarbejde med denne influencer?

Skal kreativerne, som influenceren laves, genbruges på de sociale medier af dig i en givenperiode, og i så fald: Hvilke platforme, og i hvor lang tid?

Men du kan som hovedregel går ud fra, at du kan komme igang for 1000-1500 kr.

Og overstiger værdien, som beskrevet øverst i denne artikel, det du betaler, så har du lavet en rigtig god handel.