Er der god økonomi i at ansætte en studentermedhjælper?

Sponsoreret indhold:

Når man skal vurdere, om der er god økonomi i at ansætte en studentermedhjælper, så er der nogle overvejelser, som man kan gøre sig:

  1. Hvad koster en studentermedhjælper i timen?
  2. Hvor mange timer skal en eksisterende medarbejder bruge, for at en studentermedhjælper bliver selvkørende?
  3. Hvilke værdi skaber det arbejde, som studentermedhjælperen udfører?

Ser vi på det første, så er minimumslønnen for en ufaglært over 18 år (anno 2021) 125,25 kr + de sociale tillæg, som altid skal tillægges ved lønberegning.

Hvor mange timer man skal bruge på at oplære en studentermedhjælper afgøres af, hvem studentermedhjælperen er, og hvor komplekst jobbet er. Man kan med fordel undgå at give studentermedhjælperen alt for svære opgaver til at begynde med.

Men der er ingen grund til at tro, at studentermedhjælpere kun kan lave piccoloarbejde. Studerende, der kommer fra gymnasiet eller unviversiteterne, er som udgangspunkt særdeles fagligt godt kørende. 

Og taler vi om et studiejob indenfor kommunikation og de sociale medier, er det ikke utænkeligt, at den studerende ved væsentlig mere – end man gør i virksomhedens salgs- og marketingafdeling.

Og det leder os frem til at vurdere, om en studentermedhjælper er pengene værd. I forhold til et samfundsmæssigt perspektiv er det en klar vinder case, at ansætte studentermedhjælpere. 

I forhold til den studerende, så gælder det i første omgang i forbindelse med ansættelsen, at finde de studerende, som har en relevant uddannelse – og som har en god personlighed. For det gælder om, at der er en god stemning – både på kontoret – og i sammenspil med kunderne.

Så siger man at løn + sociale ydelser + oplæring koster cirka 200 kr i timen, så skal værdien af det arbejde, som studentermedhjælperen udføre have en højere værdi, end de 200 kr i timen.

Bonussen er, at en del virksomheder har haft glæde af at have studentermedhjælpere i virksomheden. Både på den korte, og den lange bane. Med den lange bane menes, at studentermedhjælperne har været så dygtige, at de får et job i virksomheden efter endt uddannelse. 

Derved har virksomheden sparet penge – både på jobannoncer og screening af kandidater.