Apps til at finde en side hustle

I takt med, at internettet har givet flere og flere muligheder for at arbejde online og kommunikere på tværs af landegrænser, så har mange også fået øjnene op for, at de kan bruge deres fritid produktivt. Over de seneste ord har begrebet ”side hustle” vundet frem, som reelt handler om, at man tager sig en lille ”sidegesjæft” som kan være en god hobby og tidsfordriv, hvis alternativet alligevel bare er, at du sidder på sofaen og ser Netflix.

Selvom vi er vant til primært at gå online for sjov og for at nyde vores fritid ved at spille spil såsom bræt- eller kasinospil og dets andre enheder, tage kontakt med vores nærmeste ved at bruge Facebook eller Whatsapp eller blot ved at se en film med digitale platforme, såsom Netflix eller HBO, men over det seneste stykke tid, så er det også en mulighed at arbejde online hvis du leder efter en side hustle. I denne artikel kan du læse om en række apps, der netop kan hjælpe med dette.

Apps til at finde en side hustle
  1. DBA: Gå på genbrugsjagt

Hvis du elsker at tage på kræmmermarked og loppemarkeder, og du har et øje for lækre secondhand varer der kan sælges med fortjeneste, så kan du overveje at lave en side hustle ud af det. Mange har nærmest en hobby med f.eks. at købe gamle møbler og så reparere dem, så de ser flotte og nye ud igen. Herefter kan man sætte dem til salg på appen DBA og gøre andre mennesker glade. Du kan også prøve at bruge Facebooks app til det. Det behøver heller ikke være møbler, men kan også være f.eks. at kigge jævnligt i forskellige genbrugsbutikker, finde tøj du mener du kan videresælge (måske efter en lille reparation), og så lave dit eget lille secondhand/upcycling projekt ud af det. Det er både hyggeligt og kreativt, og så er det godt for miljøet at vi genbruger vores ting.

  1. Upwork: Til tekstforfatning

Upwork er en platform hvor freelancere enten kan tilbyde eller byde ind på diverse projekter. Især tekstforfatning er populært, så hvis du er dygtig til at skrive, så kan du nærmest lave et lille sidejob med det. Det er også en fleksibel side hustle, da du kan arbejde hvor som helst fra og kan gøre det om aftenen efter du har været på arbejde. På den måde opbygger du også god erfaring og kan måske også få anbefalinger, i takt med at du opbygger et godt ry i branchen. Upwork kan også bruges hvis du er god til grafisk design, oversættelse eller andre opgaver der kan løses over en computer – kun fantasien sætter grænser!

Upwork: Til tekstforfatning
  1. Nordstat: Udfyld spørgeskemaer

Endelig, så hvis du er glad for at give din mening til kende og ikke har noget imod at få sendt notifikationer omkring nye spørgeskemaer, så er Nordstat også en god mulighed. Her kan man besvare spørgeskemaer og typisk få point for det, der så kan indløses til belønninger og lignende. Det er super nemt og tager typisk ikke særlig lang tid, så du kan nemt udfylde spørgeskemaer når du har et ledigt øjeblik i løbet af din dag. Hvis du sørger for at have appen kørende, får du også hurtigt meldinger om, hvornår der er nye spørgeskemaer klar. Der findes også andre steder end Nordstat, som er en af de populære versioner i Danmark – derudover kan du f.eks. også tilmelde dig YouGov, Ipsos og andre lignende hjemmesider, hvor det er muligt at få en belønning. Over tid, kan selv små point trods alt samle sig, så du ender med at få betydelige belønninger ud af din tid.

Uanset hvad du vælger som side hustle, så er det altid vigtigt at huske på, hvor meget tid du har til rådighed. Du kan altid prøve at beregne om noget kan betale sig. Hvis du ikke kan afsætte mere end et par minutter om dagen, så er det næppe nogen større ting du skal lave.