Lån 25.000 – få 3 gode tips til sammenligning af lån

Sponsoreret af Lead Supply 

Er din bil brudt sammen, og har du udsigter til en dyr mekanikerregning? Så kan det være, du kigger dig om efter et akut lån på 25.000 til at dække udgifterne. 

Med et online lån har du hurtigt pengene på din konto, men husk at sætte dig grundigt ind i sagerne først. Hvis du låner mere, end du kan tilbagebetale, forgælder du dig unødigt. 

Hvis du vil sammenligne lån på 25.000, findes der masser af sider til formålet. Så slipper du for at undersøge mulighederne manuelt. Men hvad skal du holde særligt øje med i forhold til online lån? 

Bliv klogere på det herunder. 

Hold øje med ÅOP – og ikke kun renten 

Når du er på jagt efter et lån, vil du finde det billigste. Det er dog en kompliceret affære, da der er mange forhold, der kan påvirke prisen. 

Derfor råder vi dig til at kigge på lånets ÅOP, som er årlige omkostninger i procent. Det fortæller dig, hvad lånet koster i procent pr. år – og det giver dig et realistisk billede af det endelige beløb. 

ÅOP er som regel højere end rentesatsen, da alle omkostninger er taget med i ligningen. 

Overvej hvor lang tid, du vil bruge på tilbagebetaling 

Tilbagebetaling af dit online lån kaldes også for løbetid. Når du kigger på diverse sammenligningssider, vil lånenes løbetid være oplyst. 

Den store fordel ved at vælge en kort løbetid er, at du hurtigt bliver gældfri. Men i den situation skal du sikre dig, at du har midlerne til at betale tilbage. Det kræver stor indsigt i sin privatøkonomi. 

Hvis du ikke kan tilbagebetale i rette tid, får det en negativ betydning for din kreditvurdering. 

En lav rente er ikke synonym med et billigt lån 

Hvis du støder på et lån på 25.000 med en lav rente, kan det være den rette vej at gå. 

Men den lave rente kan også være en del af en variabel rente – hvilket betyder, at renten kan ændre sig og gøre slutbeløbet dyrere i sidste ende. 

En fast rente betyder omvendt, at den ikke ændrer i den tid, du betaler af på gælden. Det er for dig, der gerne vil have tryghed gennem hele låneperioden. Det gør det som regel også til et dyrere lån end det med en variabel rente. 

Så hvordan vælger du det bedste lån?

Det er ikke lige ud adlandevejen at svare på. Det handler i bund og grund om at vælge efter din nuværende økonomi. 

Vil det være muligt for dig at opretholde en sund økonomi og betale dine andre regninger, selvom du også betaler af på et lån? Så kan det være en løsning for dig. 

Husk desuden at tjekke om du overholder kravene for et lån: 

  • at du er over 18 år 
  • at du er dansk statsborger
  • at du ikke er registreret i RKI 

Det er desuden et krav, at din økonomi er fornuftig, så du kan tilbagebetale lånet rettidigt.