Sådan får du mere ud af din pension

Sponsoreret indhold:

De fleste danskere på arbejdsmarkedet ved efterhånden hvor vigtigt det er at have en god pensionsordning. Dette er naturligvis vigtigt for at spare op til alderdom eller førtidspension, eller i det tilfælde at der skulle opstå sygdomme eller dødsfald.

Det er derfor også vigtigt, at du sikrer dig at du får det du kan ud af din pension. Vi har samlet en række gode råd til dig og din pension her.

Gennemgå din pension løbende

Der kan ske ændringer i dit liv, din karriere og i dine forhold. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at gennemgå din pension løbende.

Mange danskere har forskellige pensionsopsparinger hos forskellige pensionsselskaber, og det er derfor det nogle gange kan være svært at bevare overblikket over de forskellige ordninger og opsparinger man har samlet over årene. Ved at gennemgå ens pensionsordninger, kan man også overveje, om det ville være nemmere og mere overskueligt at samle alle ens ordninger i et selskab frem for flere, hvis det skulle gøre sig gældende.

Dette er især vigtigt at huske på, når du får et nyt job. Det kan nemlig være at din nye arbejdsplads ikke har samme pensionsordning eller bruger et andet selskab end din gamle arbejdsplads.

Opret en risiko profil

Du kan også vælge at investere din opsparing i værdipapirer såsom aktier eller ejendomme. Dette betyder at du kan få et større afkast på din pensionsopsparing. Risikoen vil altid være højere, når du er ung. Jo højere den er, jo større mulighed for et større afkast er der – men der vil naturligvis også være en højere risiko. Og omvendt. Derfor bliver risikoen reduceret, når du nærmer dig pensionsalderen.

Overvej at spare mere op

Din risiko hænger også sammen med din pensionsopsparing. Det betyder, at jo hurtigere du kommer i gang med at spare op til din pension, jo større et afkast kan du også nå at få på din pensionsopsparing. Flere pensionsselskaber deler den mening, at du bør sørge for at have ca 80% af din nuværende månedsløn til rådighed. Ved at sørge for dette, kan du sikre dig at du har råd til at fortsætte med at leve på den måde du gør nu, når du går på pension. Som pensionist har du nemlig ofte et lavere forbrug, færre udgifter, og du slipper for at betale arbejdsmarkedsbidrag. Derudover får du som pensionist også yderligere tilskud.