Guide – sådan vælger du den rigtige wallet til kryptovaluta

Kryptovaluta skal uden tvivl opbevares sikkert – især hvis du investerer større formuer. For at opbevare dine investeringer og kryptovaluta sikkert, skal du vælge den rigtige wallet til opbevaringen. Der findes flere forskellige typer wallets til opbevaring af kryptovaluta. Derfor er det også vigtigt, at du har en masse brugbar viden om de forskellige wallets – kun på denne måde kan du tage et godt og velovervejet valg. Vil du vide mere om wallets til opbevaring af kryptovaluta? Så læs med herunder, eller hos Kryptomaten.dk, og få en guide til, hvordan du vælger den rigtige wallet til kryptovaluta.

Hardware wallet

Et af de steder, du kan vælge at opbevare dine investeringer i kryptovaluta, er i en hardware wallet. Med den såkaldte hardware wallet opbevarer du både dine offentlige og private investeringer og nøgler væk fra dine apparater på en enhed, der minder om et klassisk USB-stik. Denne løsning er især god for dig med større investeringer, som du ikke ønsker hackere let skal kunne få fingrene i. Når det kommer til hardware wallets kan du blandt andet vælge mellem The Keep Key, Ledger Nano S og Trezor som opbevaringssted og wallet. Tænk dig grundigt om, før du vælger en hardware wallet!

Online wallet

Ønsker du ikke at opbevare dine kryptovaluta investeringer i en specifik hardware wallet, kan du desuden vælge at opbevare dem i en online wallet. Vælger du at opbevare dine investeringer i en online wallet, skal du være klar over, at dine offentlige og private nøgler og investeringer ligger i en online ”sky”. Dette kan være en fordel for dig, der ønsker at have let adgang til alle dine enheder og investeringer, uanset hvor i verden du befinder dig. Online wallets kan være et let offer for hackere, hvilket man skal være ekstra opmærksom på, såfremt man vælger denne mulighed. Du kan vælge online wallets som eksempelvis My Crypto, Coinbase eller Jaxx. Der er mange muligheder med online wallets.

Cold wallet

Ønsker du en næsten 100 procent sikker måde at opbevare dine investeringer? Så skal du med sikkerhed vælge at opbevare dine kryptovaluta investeringer i en cold wallet. En cold wallet er en speciel wallet, der som udgangspunkt ikke er tilknyttet internettet. Dette er derfor en af de sikreste løsninger for dig som investor at opbevare dine valutaer og investeringer. Det vil måske overraske dig at vide, at mange af de store kryptobørser opbevarer deres valutaer og investeringer i en cold wallet på præcist samme måde.

Software wallet

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du vælge at opbevare dine investeringer i en software wallet. Her finder du et stort udvalg af forskellige former for software wallets. Du kan blandt andet finde wallets produceret præcist til Windows pc, eller wallets produceret præcist til Macbook. Du kan desuden også få dem som mobil-app – dette gør det især let for dig, der ønsker at tjekke dine investeringer på farten. Der er ingen tvivl om, at der er et hav af forskellige muligheder med software wallets.