Hvilken type lån skal jeg vælge?

Skal du låne penge, men er det lidt svært at finde rundt i de muligheder du har omkring dig, så kan du her få lidt guidning til at finde frem til den rigtige type lån til dig.

Find ud af hvad et lån koster for dig

Det store spørgsmål for at finde den rette type lån er nok, hvad koster det at låne? Det kan være meget forskelligt hvad prisen er og du kan derfor ikke gå til din långiver og kræve det samme lån som din nabo netop har fået. Når du ansøger om et lån vil du blive kreditvurderet og det er ud fra denne kreditvurdering at der vurderes hvilken rente du kan blive tilbudt.

Der er flere steder at få et lån, men den mest anvendte er at gå til sin bank og bede om et lån. Afhængig af hvad lånet skal dække over, vil du få et tilbud på et lån der passer til det behov, set med deres briller. Der er også muligheder for onlinelån, men som i de fleste tilfælde kan være lidt dyrere i renten.

Et lån til at forbedre hjemmet, kan være at finde ved et realkreditlån

Det er dog ikke kun renten du skal være opmærksom på, når du skal ud at låne penge. Med i de låneomkostninger der vil være, skal der også huskes udgifter som f.eks. gebyr til etablering af lånet samt gebyrer i forbindelse med tilbagebetaling af lånet.

Er du på udkig efter et lån der skal dække forbedringer af dit hus som du selv ejer, kan det være relevant for dig at undersøge om et realkreditlån kunne være den bedste løsning. Et realkreditlån kan dække over beløb der svarer til 80 procent af din boligs værdi og giver dig fordele som f.eks. en længere afdragsperiode. Du skal dog være opmærksom på, at et realkreditlån er betydeligt dyrere i etableringsgebyr end andre typer lån, så lånebehovet skal være forholdsvis højt, før det giver mening.