Sådan indretter du din lejlighed

Skal du i gang med det helt store indretningsprojekt, og har du styr på, hvordan du vil gøre det? Hvis ikke, så er det måske meget rart at få lidt gode råd og tips med sig på vejen. Måske er du lige flyttet ind i en ny bolig og skal i gang helt fra start. Måske trænger du bare til lidt forandring i dit nuværende hjem. Indretningen spiller selvfølgelig en stor rolle, da man jo gerne vil skabe et hjem, som udstråler personlighed og hygge. Mangler du tips til dette, kan det være en fordel at læse med her.

1. Soveværelsets indretning

Når du skal i gang med at indrette soveværelset, så er der mange ting, du skal tænke over. For eksempel hvor mange ting, du fylder værelset op med, sengen og farverne. Hvis du overvejer at købe en ny seng, kan det måske godt betale sig at investere i en god en. Du kan eksempelvis lade dig inspirere her på siden i forhold til valg af ny seng.

Det er måske heller ikke alle, som ved det, men hvilke farver man bruger i soveværelset kan også have relevans for søvnen. Nogle farver kan direkte gøre, at man er mere urolig, siges det. Derfor, skal man måske lige undersøge dette først, før man begynder at male værelset, man skal sove i.

2. Skab en hyggelig stue

Stuen er endnu et hyggeligt rum i boligen, som man gerne må sætte sit personlige præg på. Det gør absolut ikke noget at bruge glade farver her. Det kunne eksempelvis være i form af spændende malerier, pynteting, puder, tæpper og lignende. Hav gerne masser af lysestager og stearinlys for hyggens skyld. Lammeskind eller gulvtæpper kan også gøre meget for stuen. Fotografier og pynteting som har betydning for en, kan altså også gøre meget for dette rum.

I forhold til inventar skal man tænke praktisk, hvis man skal ud at købe nyt eksempelvis. Invester gerne i en rigtig ’flade-ud’ sofa, hvis du ved, du kommer til at bruge den meget, når du skal slappe af. Har du plads til et spisebord også så tænk over, hvordan det kommer til at gå i forhold til pladsen i stuen.

3. Køkkenet har også betydning i forhold til indretningen

Det er måske ikke altid, man lige har indflydelse på, hvordan køkkenet ser ud i boligen. Men man kan stadig personlige gøre stilen ved at pynte lidt op med forskellige ting. Er der nogle bare vægge i køkkenet, kan det måske give mening at sætte nogle hylder op, hvor man kan opbevare fede opbevaringsdåser eller glas med eksempelvis krydderier, mel, sukker eller lignende. Du kan også vælge at købe køkkenudstyr, som passer til køkkenets farver.

4. Et personligt badeværelse

Badeværelset er ikke altid det nemmeste at indrette, når væggene eksempelvis er lavet af fliser. Dét som man kan gøre her, er at købe toiletspand, toiletbørste, tandkrus og eventuelt vasketøjskurv i den samme farve. Hvis badeværelsets vægge er hvide, kan det gøre meget at vælge en kulørt farve til diverse genstande. Køb også gerne en bademåtte i samme farve så det hele hænger godt sammen.

5. Planter i hele hjemmet

Planter i hjemmet kan have en god effekt på dit generelle velbefindende – men så sandelig også for indretningen i hjemmet i al almindelighed. Køb gerne masse planter til hele hjemmet: Eventuelt nogle som er nemme at passe, hvis du ikke er en haj til at passe blomster eller planter generelt.

Til dig med en altan

Er du så heldig at have en altan i din lejlighed, så kan du faktisk også gøre den utroligt hyggelig. Forestil dig de lune sommeraftener med vennerne derude, hvor I sidder i behagelige møbler og eventuelt griller.

Indretning af altaner er skam en ting, og du burde måske gøre det for at få allermest ud af den, hvis du har en. Du kan for eksempel gå i genbrug og finde nogle relevante møbler, du kan bruge derude, hvis du ikke har så mange penge. Ellers kan du måske lave møbler af gamle træpaller.

Find masser af inspiration på nettet

Mangler du stadig at visualisere, hvordan indretningen skal se ud derhjemme, kan du med fordel finde masser af inspiration på nettet. Det kunne eksempelvis være boligmagasiner eller under billeder på søgemaskinerne. Ellers kan du kigge på de sociale medier.